Nieuws

7 oktober 2019
 
Borstkanker, dan denken we vaak onmiddellijk aan een vrouwelijke patiënt. Borstkanker komt echter ook voor bij mannen. Jaarlijks krijgen meer dan 100 mannen de diagnose borstkanker. Omdat het zeldzaam is, en veel mensen niet weten dat mannen ook borstkanker kunnen krijgen, wordt de diagnose vaak later gesteld. Soms te laat. Om hier aandacht voor te vragen, is 7 oktober uitgeroepen tot Internationale dag van de mannelijke borstkanker.
 
17 juli 2019
Uit de recente publicatie over de resultaten van de borstkankercentra blijkt dat wij nog steeds bij de beste van Vlaanderen behoren. 91% van de behandelde vrouwen heeft een overlevingskans van meer dan 5 jaar. Dit cijfers is zeer goed, en hetzelfde als de voorgaande jaren.
 
24 april 2018
Onze gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke passen een nieuwe techniek toe om de precieze plaats van een tumor te bepalen bij een borstsparende operatie door een magnetisch zaadje in te brengen in de borsttumor.
 
12 januari 2015

Opnieuw werden vanuit het Vlaams Indicatoren Project (VIP²) de resultaten voor borstkanker bekend gemaakt. De resultaten van de periode 2009-2011 tonen aan dat het Mariaziekenhuis wederom niet moet onderdoen voor grotere ziekenhuizen, als het gaat over uitstekende zorg voor borstkankerpatiënten.

13 december 2013

Vandaag worden de eerste resultaten gepresenteerd van het kwaliteitsproject in de gezondheidszorg - VIP². Op een studiedag in Brussel geeft ook minister Jo Vandeurzen zijn visie rond transparantie in de zorg. De resultaten tonen aan dat het Mariaziekenhuis in Overpelt niet moet onderdoen voor grotere ziekenhuizen, als het gaat over uitstekende zorg voor borstkankerpatiënten.