Infosessies

Borstvoeding

Voorheen werden er op de afdeling materniteit rondleidingen en infosessies rond borstvoeding in groep georganiseerd.

Omwille van de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om deze sessies in groep door te laten gaan. Omdat wij het belangrijk vinden om tegemoet te komen aan de noden van onze zwangeren en hun partner, werd er een aangepaste regeling getroffen. Wij zijn vanuit de dienst materniteit gestart met het aanbieden van individuele infosessies rond borstvoeding, arbeid en bevalling.

Deze individuele sessies gaan elke donderdag door, enkel op afspraak.

Hebt u interesse?

U kan een afspraak maken via de vroedvrouw consultatie (tel. 011 82 62 86) of diensthoofd materniteit (tel. 011 82 62 85).

Prenatale kinesitherapie start terug op! 

Infosessies voor zwangere vrouwen door een kinesitherapeute. 
Starten doe je best tussen 24 en 28 weken zwangerschap. 
Locatie: kinesitherapielokaal blok A, niveau -1 in het Mariaziekenhuis. 

Als zwangere vrouw komt er heel wat op je af op korte tijd. Om je op een rustige manier wegwijs te maken in alle informatie bieden wij 9 zwangerschapslessen aan. In deze lessen behandelen we iedere keer een ander thema. Het zal o.a. gaan over ademhaling, relaxatie, weeën opvangen, de bevalling, persen, ... . Zo voel je je geruster en meer voorbereid op je grote dag en de periode erna. Je kunt uiteraard ook altijd vragen stellen. 

Praktisch

De reeks bestaat uit 9 wekelijkse groepssessies van ongeveer 1 uur. Voor sommige lessen mag je partner meekomen, maar dit is niet verplicht. Het zal op voorhand meegedeeld worden wanneer je partner mag meekomen. 

Inschrijven is verplicht

Voor meer info of inschrijving mag je mailen naar prenatalekine@noorderhart.be of bellen naar 011 826 264. Wij nodigen je bij inschrijving eerst uit voor een individueel intakegesprek zodat we elkaar al leren kennen. Hier spreken we dan af wanneer je aan de groepslessen begint. De deelname aan de prenatale kinesitherapie kost 65 euro voor 9 lessen. 

  • Deelnemen kan op dinsdag- of donderdagavond. 
  • Per groep kunnen maximaal 8 mama's deelnemen.