21 oktober 2020
We merken dat onze patiënten en bezoekers in onze inkomhal zoeken naar de betaalautomaten van de parking. Deze zijn al een tijdje verhuisd en staan nu buiten op de parking ter hoogte van de liften. 
 
2 oktober 2020

Dankzij Levensloop Lommel en Stichting tegen Kanker kunnen patiënten met orale mucositis behandeld worden met een laserpen in het Noorderhart Mariaziekenhuis  

Orale mucositis kan optreden als mogelijke bijwerking bij de behandeling met chemo- en/of radiotherapie. Er kunnen mondklachten ontstaan doordat de behandeling niet alleen inwerkt op de kankercellen, maar ook de cellen ter hoogte van de mond kan aantasten. De aften en/of het ontstoken mondslijmvlies kunnen erg hinderlijk en pijnlijk zijn. 
 
1 juli 2020
 
12 jaar na de opstart van het MS Netwerk Limburg bundelen partners UHasselt-BIOMED en Noorderhart (voormalig Mariaziekenhuis) voortaan hun krachten in het Universitair MS Centrum. “Een centrum met Europese uitstraling waar vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek naar MS wordt verricht, waar nieuwe medicijnen en behandelingen getest worden en waar experten terecht kunnen voor bijkomende professionele opleidingen rond MS” zeggen prof. dr. Piet Stinissen (UHasselt) en prof. dr. Bernard Himpens (directeur Noorderhart).
 
4 mei 2020

Hans Ramaekers is vorige week dinsdag door de Raad van Bestuur aangesteld als algemeen directeur van vzw Mariaziekenhuis. “Een fantastische opportuniteit en een logische voortzetting van mijn loopbaan”, zegt Hans Ramaekers. Op dit moment is hij nog algemeen directeur van het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Hij kent niet alleen de ziekenhuiswereld door en door, hij is ook reeds vertrouwd met de werking van vzw Mariaziekenhuis aangezien hij van 2014 tot 2016 in de Raad van Bestuur zetelde.

17 maart 2020

Bij de spoedgevallendienst van het Mariaziekenhuis in Overpelt is een tent geplaatst waar mensen die mogelijks zijn besmet met het Coronavirus, eerst worden onderzocht. Op deze manier hoopt het ziekenhuis om patiënten die mogelijks besmet zijn, af te zonderen van andere spoedpatiënten.