15 maart 2021

Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid lanceert jaarlijks de projectoproep ‘Natuur in je buurt’, waarvan het thema voor 2019 “Natuur en gezondheid” was. In dit kader werkte Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt samen met het Regionaal Landschap Lage Kempen, en met financiële steun van Natuur en Bos,  een project uit rond de buitenomgeving van het ziekenhuis. 15 jaar na de opening van het ziekenhuis kon de buitenomgeving grondig onder handen genomen worden.

4 maart 2021
Als u 51 jaar bent of ouder heeft u vast al eens een uitnodigingspakket ontvangen over dikkedarmkanker. Het bevat een uitnodigingsbrief met een deelnameformulier, een folder en een afnameset met gebruiksaanwijzing. 
Dikkedarmkanker ontwikkelt zich ‘stil’ in uw lichaam. 
Ook al heeft u geen symptomen, DOE DE TEST… het kan uw leven redden!
 
Bevolkingsonderzoek?
3 februari 2021
Vooraleer de COVID-vaccinaties van start gingen, vonden wij het belangrijk om onze interne medewerkers en artsen goed te informeren. Ook voor onze bezoekers en patiënten kan deze info nuttig zijn. 
 
Intern hebben we enkele filmpjes gelanceerd waarin onze eigen artsen een antwoord geven op de belangrijkste vragen over het COVID-vaccin. Het panelgesprek met de artsen van Noorderhart, dat opgenomen werd op vrijdag 15 januari 2021, kan je hieronder terugvinden. 
 
14 januari 2021

Wie langs Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt rijdt, kan er niet langs kijken: naast de spoedafdeling staat een splinternieuw gebouw. Hier zal vanaf vrijdag 15 januari 2021 de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg gevestigd zijn.

8 januari 2021

Vanaf maandag 11 januari 2021 mogen patiënten en bezoekers niet langer het ziekenhuis betreden met een stoffen mondmasker.

13 november 2020

Jaarlijks zetten we op 14 november “Wereld Diabetes Dag” in de kijker. Helaas kunnen we door de coronamaatregelen onze wandeling en informatievergadering niet laten doorgaan die we organiseren in samenwerking met de plaatselijke afdeling van de Diabetes Liga.

Daarom hebben de zes Limburgse afdelingen van de Diabetes Liga een nieuwe website gelanceerd met daarop zes educatieve filmpjes over verschillende aspecten van diabetes. Voor onze lokale regio licht Dr. Nino Van der Loo het project “Halt2diabetes” toe.