24 april 2018
Onze gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke passen een nieuwe techniek toe om de precieze plaats van een tumor te bepalen bij een borstsparende operatie door een magnetisch zaadje in te brengen in de borsttumor.
 
23 april 2018
Het Mariaziekenhuis in Overpelt, het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk en het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare nemen op 23 april als eerste Vlaamse ziekenhuizen dezelfde hoogwaardige operatierobot voor knie- en heupprotheses in gebruik. Opmerkelijk want 2 van deze ziekenhuizen behoren tot hetzelfde, recent opgezette ziekenhuisnetwerk Noordoost Limburg. ‘Door met dezelfde hoogwaardige apparatuur aan de slag te gaan, willen we een heel groot deel van de patiënten in onze zorgregio dezelfde topkwalitatieve zorg aanbieden’ zegt dr.
19 april 2018

Op 8 februari 2018 ging de jaarlijkse jobbeurs PXL in Hasselt door. Dit jaar vond er bij de stand van het Mariaziekenhuis een leuke wedstrijd plaats waarbij we onze voorbijgangers vroegen de 9 fouten te zoeken in onze valpreventiekamer!

Wat is een valpreventiekamer?
Dit is een patiëntenkamer vol gevaarlijke hindernissen en verloren voorwerpen die als 'niet veilig' beschouwd worden voor onze patiënten en waar er voor hen een gevaar is dat zij hierover kunnen vallen.

26 maart 2018

Afgelopen weekend verzamelden 165 kinesitherapeuten voor een uitverkocht 'live' symposium georganiseerd door de dienst orthopedie. 

20 maart 2018
Elke baby verdient een goede start in het leven. Dat is wat elke jonge ouder wil voor zijn kind. Toch zijn de leefomstandigheden van toekomstige ouders soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, mentaal minder begaafde zwangere vrouwen, vrouwen met een (vermoeden van) druggebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen, werd het perinataal netwerk PRAGT in het leven geroepen.
 
16 maart 2018
 
Op maandag 19 maart worden in ons ziekenhuis 4 inschrijvingskiosken in gebruik genomen. Aan deze kiosken kan een patiënt die komt voor een reguliere raadpleging zich op minder dan een minuut inschrijven. Na inschrijving aan een kiosk kan de patiënt zich direct naar de wachtzaal van de arts begeven. Hierdoor zal de wachttijd aan de inschrijvingen verminderen.
De kiosken zijn zo ontworpen dat zowel mobiele patiënten als rolstoelpatiënten overal goed bij kunnen.


Inschrijven in 5 eenvoudige stappen