12 juli 2018

2017 was een vruchtbaar jaar: we werden de trotse eigenaars van een NIAZ kwaliteitslabe

20 juni 2018
Een witte Mercedes of een roze Range Rover? Het wordt moeilijk kiezen voor onze kleinste patiëntjes in welke blitse wagen ze naar de onderzoekskamer zullen rijden. Want dankzij de Vlaamse Kinderliga kunnen ze er nu naartoe in een heuse CliniCar! 
De grotere kindjes kunnen zelf sturen en rijden, maar de besturing kan ook door de medewerkers van de afdeling met een afstandsbediening.
 
6 juni 2018

Op 6 juni vindt de internationale What Matters to You-dag, oftewel de dag van de patiënt weer plaats. Ook het Mariaziekenhuis en Revalidatie & MS Centrum doen mee aan deze dag, méér nog we maken er een hele week van! Dit jaar staat in teken van kunst en dit in al zijn vormen en maten. Gedurende een week willen we onze patiënten en hun familieleden, maar ook bezoekers en andere geïnteresseerden graag eens verwennen met een extraatje.

31 mei 2018

Vandaag kwamen de kinderen van het tweede leerjaar van school De Boomhut uit Lozen met juf Iris op bezoek in het Mariaziekenhuis. Daar was clown Puk van de Mediclowns op bezoek bij de zieke kindjes.

Op school deden ze een actie voor het goede doel. Dat doen ze elk jaar, telkens voor een ander goed doel. De kinderen openden op school een winkeltje waar ze o.a. speelgoed verkochten, en de opbrengst, 105,50 euro, kwamen ze vandaag schenken aan de Mediclowns, die speciaal voor de gelegenheid clown Puk in zijn mooiste pak en zijn gekste snoet hadden gestuurd.

25 mei 2018
Vrijdag 25 mei ging de nieuwe Algemene Europese Verordening voor Gegevensbescherming in voege. Ook wel gekend als GDPR.
Deze nieuwe wetgeving regelt hoe er moet worden omgegaan met persoonsgegevens en is onder meer aangepast aan het huidige digitale tijdperk.
 
Verwerken van persoonsgegevens
4 mei 2018

De inzet en gedrevenheid van onze vrijwilligers wordt enorm geapprecieerd! Ze zijn een onmisbare groep zorgverleners die dagelijks, door hun warmte en aandacht voor de patiënt, een belangrijk steentje bijdragen in onze patiëntenzorg.

Een ideale vrijwilliger

  • engageert zich enkele uren per week
  • heeft een flexibele houding m.b.t. taakuitvoering
  • sluit zich aan bij de missie en visie van het ziekenhuis
  • draagt zorg voor zijn medemens in optimale samenwerking