IK ZORG MEE, want mensen zorgen ... voor mensen!

853 schenkers doneerden al 45.515,05 euro!
Update vrijdag 29 mei, 9 uur.

BE36 4527 5216 4181
BIC: KRED BE BB 
Op naam van vzw Boemerang
Vermelding: Ik zorg mee
Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

 
De slogan van het Mariaziekenhuis 'Mensen zorgen… voor mensen' is actueler dan ooit. Alle artsen en medewerkers van het Mariaziekenhuis, van verpleegkundigen tot logistiek en schoonmaak, zijn dag en nacht keihard in de weer om onze patiënten zo goed mogelijk te verzorgen. 
 
Deze striijd voeren we gelukkig niet alleen. Want jullie willen helpen, dat merken we dagelijks!

Onze mailbox, telefoon en Facebook worden overspoeld met vragen van particulieren en bedrijven omdat ze ons zorgpersoneel of het ziekenhuis een hart onder de riem willen steken. Deze warme gebaren worden door onze medewerkers erg geapprecieerd.
 
Als ziekenhuis is het zorgen voor de gezondheid en welzijn van onze patiënten onze absolute prioriteit. Net zoals het welzijn van onze medewerkers en artsen ons nauw aan het hart ligt.
 

Wat gaan we doen met uw steun?

  • Onze patiënten een hart onder de riem steken. 
    Het is moeilijk voor onze patiënten om geen bezoek te mogen ontvangen. Daarom voorzien we tablets (videochat!) en doen we extra inspanningen om hen even het ziek-zijn te laten vergeten.
  • Onze medewerkers mentaal ondersteunen. 
    De strijd tegen corona is fysiek én mentaal een zwaar gevecht. Daarom is het belangrijk dat we professionele ondersteuning bieden in deze stressvolle periode. Want we moeten al het mogelijke doen om onze artsen en medewerkers gezond en aan het werk te houden.
  • Onze vrijwilligers het juiste materiaal geven.
    Dagelijks zetten we vrijwilligers in om ons te helpen. Ze hebben materiaal nodig om hun taak goed te kunnen doen. Want dankzij hun hulp kunnen we onze eigen medewerkers op andere plaatsen laten helpen.

Uw hartverwarmende steun maakt ons trots.

Het toont dat wij elkaar in moeilijke tijden helpen en in elkaar geloven.
 

 

Andere mogelijkheden om te helpen

Schenken van mondmaskers

Wilt u graag mondmaskers (type FFP 1, 2 of 3) schenken? Deze kunt u afgeven aan het onthaal van het ziekenhuis
 

Helpende handen

Wilt u graag komen helpen? Vul dan het formulier 'Helpende Handen' in. Zo komen alle aanbiedingen gestructureerd bij onze personeelsdienst binnen.
Afhankelijk van de specifieke noden nemen wij dan contact met u op. U kunt ingezet worden op beide campussen, dus zowel in het Mariaziekenhuis als in het Revalidatie & MS Centrum.
We hebben momenteel meer dan 350 aanmeldingen, ongelooflijk! Dit betekent dat we niet iedereen de kans kunnen geven om te komen helpen. Als we uw hulp kunnen gebruiken, nemen we contact op.
 

Schenken van eten en drinken

We krijgen ook regelmatig de vraag of er eten en drinken afgegeven worden kan worden voor onze medewerkers. Dit kan, maar ENKEL door bedrijven uit de voedingssector, en niet door particulieren! We kunnen - uit hygiënische voorschriften - geen zelfgemaakte soep, wafels,... in ontvangst nemen.
Maak op voorhand een afspraak voor de levering via 011 826 000.